Voor 13 uur besteld = zelfde dag bezorgd

Over Ons

Maak kennis met Eric Dompeling van Bloemen Bezorgen Amsterdam

In onze bloemenwinkel in Amsterdam is Eric de meester: je kunt bij hem terecht voor creatieve boeketontwerpen maar ook voor alle feitjes over je favoriete bloemen. Zijn passie voor de natuur is hem met de paplepel ingegoten. Zijn familie zit vol hoveniers en bloemliefhebbers, en als je eenmaal gek op bloemen bent, laat je dat ook niet zomaar los.

Hoe lang ben je al bloemist?

Vanaf mijn twaalfde ben ik al met bloemen bezig. Mijn moeder maakte kerkversieringen en bloemencorso’s. Vanaf mijn 18e ben ik echt elke dag aan het werk met bloemen. Reken maar uit. Dat is al 33 jaar!

Wat is jouw stijl?

Hoewel ik ook heel erg van een plukboeket hou, zet ik zelf het liefste bossen op tafel in ‘Engelse’ stijl. Een rustige, romantische bos, met max. twee bloemsoorten en wat bladgroen. En dan ook nog het liefste in één kleur, bijvoorbeeld een prachtige bos pioenen met wat gloriosa’s en een grasje. Dat zet ik zelf het liefst op tafel.

Heb je een favoriete bloem?

Ik heb heel veel favorieten bloemen. Maar de Lathyrus is mijn favoriet, die heb ik ook op mijn arm getatoeëerd. Het zijn hele fijne bloemetjes en ze ruiken héérlijk. Ik hou echt van kwetsbare bloemen, fragiel, teer. Daar kan ik zo van genieten.

Je mag het eigenlijk niet vragen aan bloemstylisten, maar is er ook een bloem waar je niets mee hebt?

Oh dat vind ik wel moeilijk ja. Dan zijn dat toch de meer tropische bloemen, die heel erg gecultiveerd zijn. Ik hou juist van dat hele pure. Maar het heeft ook met het seizoen te maken; ik ben gek op tulpen, maar in de herfst zou ik echt geen bos met tulpen op tafel zetten, dat past niet in de sfeer.

Waar in huis zet je zelf het allerliefste bloemen?

Ik heb altijd een grote monotone bos op tafel. Het liefst met één of twee soorten in dezelfde tint. En omdat ik dus gek ben op hele kleine bloemetjes, staan door mijn hele huis minivaasjes met verschillende fragiele soortjes.

Wat is het meest bijzondere bloemstuk wat je ooit gemaakt hebt?

Ahh, dat zijn er zoveel. Maar ik vond het heel bijzonder om de boot van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima te mogen versieren op 5 mei.

Hoe gaan jullie om met duurzaamheid?

Ik vind duurzaamheid heel belangrijk. Ik heb momenteel ook een aanvraag uitstaan voor verschillende duurzaamheidskeurmerken, want we gaan hier heel bewust mee om in onze bloemenwinkel. We hebben een bord in onze winkel staan waarop we laten zien hoeveel % van onze bloemen in een week duurzaam gekweekt zijn, daar kies ik onze bloemen ook echt op uit. Er is in onze industrie heel waar een bloemist op kan letten om duurzamer te werken — van de schoonmaakmiddelen die we gebruiken tot de bloemenvoeding en verpakking. We zijn ons hier heel bewust van en doen dus echt ons best om zo verantwoordelijk mogelijk onze bloemen te selecteren, verpakken en bezorgen..

Eric Dompeling Van Bloemen Bezorgen Amsterdam

Eric Dompeling – Bloemist & Eigenaar Flowermoments by Anggrek

Altijd de mooiste bloemen in huis van jouw lokale bloemist

Bloemen bestellen via internet, het kan knap lastig zijn. Bij welke bloemist bestel ik en hoe goed zijn de bloemen? Een blik op de veelgehoorde klachten over bloemen bestellen zegt voldoende: rozen die al na twee dagen hun kop laten hangen en boeketten die niet worden bezorgd, maar ergens langs de kant van de weg gedumpt worden. Het zijn voorbeelden die motiverend voor ons werken, want zo willen wij het niet doen.

Wij zijn Flowermoments by Anggrek, de lokale bloemist in Amsterdam achter Bloemen Bezorgen Amsterdam. Jou een glimlach bezorgen met kwalitatief uitstekende bloemen, dat is ons doel. We doen dit via onze webshop. Jij kunt daardoor eenvoudig bloemen bestellen, terwijl je thuis op de bankt zit of aan het werk bent. Het grote voordeel om bij ons te bezorgen? Je weet wie wij zijn. Mocht er toch iets mis zijn, dan kun je gewoon even langskomen.

Iedere dag knisperend verse bloemen van de veiling

Al onze bloemen zijn knisperend vers. We hebben ze nog nét niet met de hand van ’t veld geplukt, maar wel zorgvuldig geselecteerd op de veiling. Elke ochtend gaat onze bloemstylist Eric naar de veiling om daar de sterkste, mooiste en meest bijzondere exemplaren uit te kiezen. Daarom kunnen we je ook garanderen dat de bloemen van de beste kwaliteit zijn en minstens 7 dagen voor je blijven bloeien.

Tips van de Meester — zo lang mogelijk van je bloemen genieten

Onze bloemen zijn heel erg vers en vaak kunnen we je boeket dezelfde dag nog bezorgen. Zo gaat er geen bloeitijd verloren en kun jij maximaal van je bloemen genieten. Maar je kunt je bloemen natuurlijk een handje helpen om zo lang mogelijk te blijven stralen. Eric deelt zijn beste tips met je:

  1. Zorg voor een schone vaas.
  2. Zet je bloemen niet naast de verwarming, in de volle zon of op de tocht.
  3. Zet je bloemen ook niet naast de fruitschaal. Rijpend fruit scheidt ethyleengas uit, dat zorgt ervoor dat fruit sneller rijpt en bloemen sneller verwelken.
  4. Ververs elke drie dagen het water in de vaas en snijd elke keer 2 cm van de stelen van je bloemen af. Zo blijft de ‘wond’ bacterievrij en blijven je bloemen langer mooi!
  5. Wanneer je je bloemen in de vaas zet, geef je ze ook een boost met bloemenvoeding. Geen zorgen, dat leveren we gewoon mee met elke bos.

Bezorging in Amsterdam en omgeving

Bloemen Bezorgen Amsterdam werkt met een eigen bezorgdienst. Bestel je voor 13:00 je bloemen? Dan kunnen we deze dezelfde dag nog bezorgen, bij jou of iemand die je wil verrassen. We leveren in Amsterdam en omgeving — zelfs in Haarlem en Amstelveen. Dat vereist natuurlijk een goede logistieke planning. Onze bezorgers gaan die uitdaging graag aan, we gaan op pad door de drukke straten van Amsterdam, omzeilen verkeersopstoppingen en volgen nauwkeurig onze bezorgroute. We doen er alles aan om je bloemen zo veilig mogelijk te transporteren. De bloemen zijn verpakt in folie en sommige bossen staan zelfs al in de vaas! Ben je niet thuis? Dan geven we de bloemen bij de buren af of proberen we het dezelfde dag nog eens.

Lief voor je bloemen: bestel je bloemen voor jezelf? Dan is het fijn als je ook thuis kunt zijn op het moment van bezorging of een duidelijke bezorginstructie achterlaat voor onze bezorger. Bloemen zijn levende producten en staan het liefst zo snel mogelijk weer rustig in de vaas. Verras je iemand anders met een bos bloemen? Lief! Maar check nog wel even of de ontvangers niet toevallig op vakantie zijn of een weekend weg. Dat zou immers zonde zijn! Toch liever zelf langskomen in onze bloemenwinkel? Dat kan natuurlijk ook. Je vind ons op de Parnassusweg 3.

Wil je in een andere stad een bloemetje laten bezorgen? Ook in andere steden werken zij samen met bloemisten: